lauantai 21. elokuuta 2010

Istutusalue ilman kukkien loistoa!

Ideapihat osastolla oli yksi tyhjillään oleva istutusalue, johon piti loihtia mielenkiintoinen ja huomiota herättävä istutus. Alue sijaitsee teiden risteys kohdassa, Ideapihat alueen keskellä muurin vieressä. Alueella oli jo valmiiksi riippahernepuu.


Muurin vieressä olevalle, aamu aurinkoon suuntautuvalle alueelle oli haasatavaa löytää sopivia kasveja, jotka olisivat samalla näyttäviä eivätkä liian korkeita, jotta ideapihat kyltti ei peittyisi. Alue oli muutenkin melko pieni, joten isoja kasveja ei sopusuhtaisuuden takia voinut käyttää. Myös riippahernepuusta lankeutuva varjo oli mahtava ja säilyttämisen arvoinen, joten muuri haluttiin jättää avoimeksi takaa.


Halusimme korostaa vihreiden eri sävyjä ja kasvien eri kasvutapoja ja muotoja. Niinpä valokoimaamme kuului muun muassa kääpiövuorimänty joka sopii erinomaisesti kiven vierelle, sekä japaninsara (Carex morrowii), jonka ryöppyävä muoto toistaa riippahernepuun muotoa.


Kuunliljojen suuret lehdet toivat vastapainoa pienille ja pitkulaisille lehdille. Keltareunakuunliljan (Hosta fortunei 'Aureomarginata') lehden kellertävä väritys tukee hernepuun keltaista kukintoa kesäkuussa. Mukaan valittiin myös sinikuunliljaa (Hosta sieboldiana 'Elegans') joka tukee pilarikatajan ja sinikatajan (Juniperus squamata 'Blue Star') sinisyyttä.Käytimme paljon maanpeittokasveja koska alue oli tarkoitus pitää matalana. Verhoangervo (Spiraea beauverdiana 'Lumikki'), lamopensasangervo (Spiraea decumbens) sekä grönlanninhanhikki (Potentilla tridentata 'Nuuk') tuovat istukseen kaivattua peittävyyttä. Kauniin kukinnan lisäksi niiden upeat syysvärit tuovat mielenkiintoa myös myöhään syksyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti