keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Ideapihat ovat valmistumassa



Kevät saapui kuukauden myöhässä, joten Ideapihojen istutus- ja viimeistelytyöt jäivät viime tinkaan. Kiveykset saatiin valmiiksi vapun jälkeen ja pian sen jälkeen pystytettiin myös puiset seinäkkeet, jotka luovat mielikuvan rakennuksesta. Ideapihojen yksi tarkoitushan on antaa vinkkejä pihapiirin ja talon luontevasta yhteydestä.

Pari viikkoa sitten päästiin vihdoin tekemään istutuksia, ja alue alkoi vähitellen hahmottua. Vaikka tilatut taimet ovat kooltaan mahdollisimman suuria, kestää vielä jonkin aikaa, että ne pörhistyvät ja ottavat oman tilansa. Vasta silloin tasapainosta kiveysten ja kasvien välillä tulee oikea.

Sinisen alueen komea kivipuro on yksi alueen katseenvangitsijoista. Sen alajuoksulle istutetut Endless Summer -hortensiat kukkivat jo ihanasti. Takana oleva metsikkö suojaa niitä sopivasti iltapäiväauringon paahteelta. Hortensiahan viihtyy parhaiten puolivarjossa. Endless Summer -hortensiat kasvavat varmasti tulevina vuosina komeiksi, sillä toisin kuin tavalliset jalohortensiat, ne kukkivat uusilla versoilla. Näin versoja palelluttavat pakkastalvetkaan eivät vie niiden kukintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti