torstai 4. kesäkuuta 2009

Lehdistöllä tilaisuus tutustua Ideapihoihin


Torstaina, 28.5., Ideapihat -osastolla järjestettiin lehdistötilaisuus, jossa lehdistön edustajat pääsivät tutustumaan paikan päällä, millaisilta eri materiaalien, värien ja muotojen yhdistelmät näyttävät. Iltapäivällä alkaneessa tilaisuudessa ensimmäisen puheenvuoron sai Puutarhaliitto ry:n toimitusjohtaja Pekka Metsola. Hän kertoi taustaa, miten yhteisosasto on kehittynyt ideasta melkein valmiiksi kokonaisuudeksi. Seuraavaksi Tikkurila Paints Oy:n värisuunnittelija Marika Raike kertoi muun muassa värien käytöstä ja esitteli KaunisTalo -värilastut. Viimeisen puheenvuoron käytti Ideapihat -yhteisosaston suunnitellut Outi Tahvonen. Hän esitti hyvin havainnollisesti, hiekkaan piirtämällä, millaisia muotoja Ideapihoissa hän on käyttänyt. Lisäksi hän kertoi Ideapihojen suunnittelun taustaa.

Puheiden jälkeen oli työnäytösten aika. Lehdistön edustajilla oli tilaisuus nähdä ja kuulla, miten pihakiveystä asennetaan, koristekatteita levitetään istutusalueille, mitä on huomioitava isoa astiatainta istutettaessa tai millainen vaikutus taimikoolla on istutustiheyteen. Lemminkäinen betonituote Oy:n, Kekkilä Oy:n sekä PuutarhaTahvoset Oy:n edustajat olivat paikalla vastaamassa näytösten myötä heränneisiin kysymyksiin.

PuutarhaTahvosten toimitusjohtaja Tomi Tahvonen esitteli omalla "rastillaan", miten istutushetkellä valittu taimikoko vaikuttaa istutustiheyteen ja edelleen tarvittavien taimien määrään. Kun istutusryhmään on valittu iso taimikoko, jatkossa taimivaiheen kitkentätarve on vähäisempää ja saadaan yleisilmeeltään valmiin näköinen istutusryhmä välittömästi istutuksen jälkeen.

Yhteisosastolla lehdistö näki Lemminkäinen betonituotteen pihakiveyksen asennusnäytöksen lisäksi erilaisia pihakiveys- ja muuriratkaisuja keltaisen, ruskean, punaisen sekä harmaan värisävyissä. Kekkilä Oy:n tuotteista nähtävillä oli ja on jatkossakin erivärisiä koristekatteita ja -kiviä sekä puutarhahiekkoja. Keltaisen puutarhan taustalle oli lehdistötilaisuuteen mennessä saatu valmiiksi tilalle oivallisen taustan luovan puuseinän, joka on maalattu keltaiseksi Tikkurilan maalilla.

Jo ennen lehdistötilaisuutta olimme levittäneet punaisen puutarhan istutusaltaaseen Kekkilän hiilenmustaa koristekatetta ja keltaiseen puutarhaan keltajapaninangervon (Spiraea japonica "Golden Prinsess") istutusalueelle pähkinänruskeaa koristekatetta. Sinisessä puutarhassa pihajasmikeaidan (Philadelphus coronarius) ja jalohortensioiden (Hydrangea "Endless Summer") alle levitimme pähkinänruskeaa koristekatetta.
Keltaisen ja punaisen puutarhan rajalla on valkoisella, keltaisella ja punaisella puutarhahiekalla sekä punaisella koristekivellä toteutettu alue. Näin jokainen yhteisosastolla vieraileva näkee, millaisilta eri väriset hiekat ja kivet näyttävät todellisuudessa.

Koristekatteilla ja -kivillä pihaan ja puutarhaan saa viimeistellyn ulkonäön, ne luovat taustaa istutuksille. Lisäksi ne estävät siemenrikkakasvien taimettumisen sekä pitävät kasvualustan kosteana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti