keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Heinäkuun alun katseenvangitsijoita

Ideapihat osaston Sininen alue on parhaimmillaan tähän aikaan vuodesta. Vaikka kurjenpolvet ovat juuri lopettelemassa kukintoaan, alkaa uudet kasvit availla kukkiaan sitä mukaan. Kuunliljojen hennon violetit kukkanuput ovat viimeistä vaille auki ja näitä säestää pian hortensioiden raikkaansinertävät sarjamaiset kukinnot.


Juuri nyt ovat siperiankurjenmiekat (Iris sibirica 'Ruffled Velvet') komeimmillaan. Niiden tumma sinivioletti väri ja runsas kukinta näyttävät pysäyttävän monen ihailemaan ryhmää. Juuri ryhmässä tämä komea kukka näyttääkin paremmalta kuin mitä sen usein näkee istutettavan yksittäin tai parin kolmen yksilön ryhmään.


Vehreän laakson englantilaistyylinen nurmikkoa reunustava kukkapenkki alkaa näyttää rehevältä sormivaleangervon (Rodgersia aesculifolia), lehtoängelmän (Thalictrum aquilegiifolium) ja jaloangervon (Astilbe Arendsii 'Brautschleier') vallatessa kiivaasti alaa. Kasvien eri korkeudet saavat istutusalueen kerrokselliseksi ja tekevät siitä mielenkiintoisen ja silmää miellyttävän. Kohta kukintonsa aloittava valkoinen jaloangervo raikastaa ja puhdistaa kukkapenkin vihreitä sävyjä.



Myös keltainen alue eli Kultainen patio on pääsemässä parhaimmilleen hyvää vauhtia. Vielä noin viikon verran ja syyskaunosilmä (Coreopsis verticillata) on parhaimmassa kullankeltaisessa kukassa ja siitä lähtien kultainen patio kylpee auringon valossa. Myös päivänliljan (Hemerocallis 'Corky') nuppujen pitäisi avautua tulevilla viikoilla, silloin ei keltaisesta ole enää puutetta.

Goottitarhassa oleva ruusupenkki on myös parhaimmillaan ja jaloruusu (Rosa 'Erotica') paistattelee päivää lämpimässä muurin vierustalla. Syvän tummanpunainen kukka toistaa puutarhanosan yksityiskohtien väriä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti