torstai 1. heinäkuuta 2010

Uutta ilmettä kiveyksen vaihdolla

Marketanpuiston Ideapihat osaston sinisellä Viileä virta nimisellä osastolla kiveysten vallitsevana teemana on vaalea graniitti, tämä on kauniisti sopusoinnussa sinisenä kukkivien kasvien kanssa. Kuitenkin silmäänpisti varsinkin kiveyksen värin monotonisuus ja siihen kaivattiin jotakin piristystä. Hetken mietittyämme löysimme sopivan kiveyksen (alla) joka oli aika vaihtaa ja luoda paikalle uusi, entistä ehompi kiveys. Tämä vaaleasta graniittilaatasta yhteen muurattu kiveys ei suoraviivaisten sivujensa ansiosta oikein sopinut muuten niin luonnollisten kivimateriaalien yhteyteen. Lisäksi kiveyksen reuna oli jätetty huolittelematta, mikä teki siitä epäsiistin näköisen.


Uudeksi kiveykseksi päätimme valita Pihtiputaan kiilleliuske kiven Lemminkäisen tuotevalikoimasta. Valitsimme luonnonkiven sen takia koska se sointuu yhteen muiden kivituotteiden kanssa epätasaisten pintojen ja sivujensa takia, lisäksi valintaamme vaikutti kiven väri joka on hieman sinertävän sävyinen ja sopii siksi erinomaisesti siniselle alueelle.

Liuskekivien asennus oli melko hankalaa ja aikaa vievää, koska ne täytyi saada sopimaan tietylle alueelle jättämättä liian suurta rakoa niiden väliin. Kivien täytyi myös olla suorassa ja seisoa tukevasti maassa liikkumatta. Tärkeää oli myös huomioida että kivi tuli siistimpi ja suorempi pinta ylöspäin helpon ja turvallisen liikkumisen mahdollistamiseksi. Liuskekivet olivat hyvin eri paksuisia, joten ne täytyi asentaa eri korkeuksille, kuitenkin kivien valikoimisessa ja siirtelyssä meni suurin aika. Kun sopivat kivet oli löydetty, ne aseteltiin asennushiekan päälle ja saumattiin kivituhkan avulla.

Lopputuloksesta tuli siisti ja huoliteltu. Syvän tummansininen väri tuo kaivattua mielenkiintoa ja vaihtelevuutta sinisen alueen kivipintoihin, ikäänkuin istutusten keskelle olisi syntynyt pieni virvoittava lampi. Muotojen puolesta kiveys sopii erinomaisesti paikkaansa. Juuri tällaisessa onnistumisen riemussa on miellyttävän puutarhanlaiton salaisuus, puutarhaa muokataan ja muutetaan ja toivottavasti aina parempaan suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti