torstai 29. heinäkuuta 2010

Loppukesän värien hehku

Ideapihojen kultaisen pation sädehtivät syyskaunosilmät (Coreopsis verticillata 'Grandiflora') ovat olleet jo parisen viikkoa oikea katseenvangitsija ja mielenpiristäjä heti puutarhaosaston sisääntulon vieressä. Ne ovat kukkineet jo suhteellisen pitkään verrattuna muihin kasveihin tänä paahtavana kesänä, mutta niissäkin alkaa jo pikku hiljaa näkyä kuihtumisen merkkejä. Mutta vielä on aikaa nähdä nämä loistossaan ja pörriäiset, jotka niin innokkaasti jaksavat kierrellä kukissa mettä varastoiden.


Tämän kesän jaloruusujen kukinnan aika alkaa olla jo pikku hiljaa ohi. Kuivan, aurinkoisen ja lämpimän sään takia kukinta on ollut mitä onnistunein. Se säilyi kauniina pitkään ja vielä on jäljellä muutamia lajeja jotka jaksavat kukkia kuumuudesta huolimatta. Tässä kuva viikko sitten parhaimmassa kukoistuksessaan olleista jaloruusuista.



Juuri nyt parhaimmillaan ovat hortensiat. Muun muassa tämän kesän jalohortensia uutuuslajike Twist-n-Shout marjapuuronvärisine kukkineen (alla) on nähtävissä viileä virta nimisellä osastolla. Ei pidä myöskään unohtaa taivaansinistä Endless Summer jalohortensiaa eikä vitivalkoista pallohortensiaa, jotka nämäkin ovat nähtävillä Ideapihoissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti