maanantai 13. heinäkuuta 2009

Vuohenputki uhkaa levitä Ideapihoihin

Ideapihojen istutusalueita uhkaa viereisen alueen vuohenputkikasvustot. Sinisen puutarhan laitamilla vuohenputket jo kukkivat parhaillaan ja hetkessä kasvustot ovat täynnä siementä. Nyt olisi tartuttava "härkää sarvista" ja yritettävä estää vuohenputken räjähdysmäinen leviäminen.

Vaihtoehdot vain ovat aika vähissä, ainoat keinot pitää vuohenputken leviäminen kurissa ovat säännöllinen niitto ja kasvustojen kitkeminen. Torjunta-aineiden käytöstä ei todennäköisesti olisi mitään hyötyä vuohenputken torjunnassa. Ainakaan erilaisten internetin keskustelu- ja neuvontafoorumeiden kirjoitusten mukaan.

Ajatus vuohenputkikasvustojen leviämisen estämisestä kitkemällä tuntuu toivottomalta. Eri tietolähteet (kirjallisuus, internetin neuvontafoorumit) kertovat, että vuohenputki leviää helposti ja voimakkaasti laajalle alueelle maanalaisen, vaakasuoran, pitkän sekä haaroittuvan juurakkonsa avulla. Kitkettäessä tämä juurakko murtuu helposti. Jos maahan jää pienikin pala juurakkoa,vuohenputki jatkaa taas leviämistään, riesaksi asti.

Mutta aikaa ei ole hukattavana, on vain aloitettava väsytystaistelu vuohenputkea vastaan niittämällä ja kitkemällä. Jatkossa on luvassa kuvamateriaalia, kuinka vuohenputkikasvuston hävittäminen onnistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti