torstai 2. heinäkuuta 2009

Terassi valmis Sinisessä puutarhassa


Ideapihojen Sinisen puutarhan japanilaistyylinen avoterassi valmistui kesäkuun viimeisellä viikolla. Taustalla oleva Tikkurilan värimalliseinä sai muotonsa jo aikaisemmin kesäkuussa. Lopullisen silauksen kokonaisuus saa myöhemmin kuluvan kesän aikana, kun pergolakin seinän ja graniittikivialtaan väliin valmistuu.

Mikä tekee Sinisen puutarhan avoterassista japanilaistyylisen? Terassilaudat ylittävät noin 30 senttimetrin verran runkorakenteen, eikä terassilaudoituksen päähän ole kiinnitetty niin sanottua "otsalautaa". Kun terassilautojen päät luovat alleen varjon, syntyy mielenkiintoinen valon ja varjon vaihtelu. Lisäksi rakenne on ulkonäöltään kevyt ja muistuttaa laiturirakennetta.

Terassia on rakennettu kesäkuussa kolmen viikon ajan paikan päällä, lämpökäsitellystä lankusta ja terassilaudasta. Kuluneella viikolla, maanantaina, terassilaudoitus sai viimeisen silauksensa, kun se käsiteltiin sävytetyllä puuöljyllä. Terassi sai hienon ruskean sävyn, joka sopii mielestäni erinomaisesti yhteen harmaan graniittikiven sekä värimalliseinän siniharmaan värisävyn kanssa.

Valitse aina lämpökäsitellylle puulle sävytetty tuote, esimerkiksi Tikkurilan Valtti Puuöljy. Öljy suojaa puuta ja vähentää puupinnan halkeilua.
Myös kovapuukalusteita voi kunnostaa ja huoltaa öljyämällä. Tämä kannattaa tehdä säännöllisesti, kovapuupinta ei tällöin haalistu.

Seuraavassa ohje, kuinka kunnostat kovapuukalusteesi: 1. Pese vanha, tummunut kovapuupinta Tikkurilan Homeenpoisto- tai Tehopesu -liuoksella etiketin ohjeiden mukaisesti. 2. Jos kovapuupinnassa on pystyyn nousseita puukuituja, hio pinta. Poista hiontapöly. 3. Sekoita puuöljy hyvin ennen käyttöä ja silloin tällöin käytön aikana.4. Levitä Valtti Puuöljy, Valtti Puuöljy akva tai Valtti Kalusteöljy Ruskea kertalleen siveltimellä tai sienellä. 5. Anna öljyn imeytyä noin puoli tuntia. Pyyhi pintaan jäänyt, imeytymätön öljy pois.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti